Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400gram muscatpumpa
250gram potatis
175gram champinjoner (jag brukar ta burk champinjoner)
75gram fänkål
½ röd paprika
½ burk vita bönor
½ burk cannellinibönor
1 burk med krossade tomater
½ dl tomatpuré
1msk chipotlepasta
1msk gul curry
Salt och peppar
 
Gör så här:
Skala och hacka gul lök och vitlök, skala sedan potatisen och skär den i små tärningar
Skär sedan upp pumpan i små tärningar, ha sedan ner en liten klick smör i en gryta.
Lägg i den hackade löken och vitlöken i grytan, låt löken mjukna och fått lite färg, ha sedan ner potatisen och pumpan i grytan.
Fräs allt under omrörning, gnugga sedan chmapinjonerna rena och skär dom i bitar för att ha ner dom i grytan.
Strimla fänkål, och kärna ur paprikan för att sedan skära den i bitar, ha ner det i grytan med bönorna.
Ha sedan i krossade tomater, och skölj ur burken med lite vatten och ha ner det i grytan.
Rör i tomatpuré, chipotlepastan och kryddorna.
Lägg på locket och låt det sjuda i 20-30 minuter
Servera detta med kokt ris.

Kommentera

Publiceras ej