Detta år har varit ett händelserikt år! I Januari fyllde jag 20, i februari åkte jag till Stockholm och tittade på/träffade underbara Morgan Alling show "En föreställning om kärlek" tillsammans med min faster Linda!
I mars åkte jag,pappa och min lillasyster till Hornborgarsjön för att titta på tranor!
I maj kom jag 2a i en bowlingtävling!
Juni månad passade jag på att jobba lite!
Juli månad bjöd på Jäkelskap i kikaren med Ellinor och pappa och blev moster för 2a gången till en liten Saga!
Augusti - September hände det inte så intressanta saker!
Oktober fick jag veta att jag skulle få en kusin till! 
November är månaden jag bestämde mig för att få hjälp med min vikt av Patrik som har hjälpt och stöttat mig genom detta!
Har även hänt lite spännande saker som jag ej kan berätta än så länge!
December månaden då jag gick ner ca 5kg på 1 månad!
Tack till alla som stöttar mig i denna resa som jag gör!
Nästa år kommer det bli ett äventyr med nya spännande saker och en resa som jag kommer försöka ta vara på!
Gott nytt år allihopa!
Kram Emelie
 
 
 
 
Idag är det 1 månad sen jag började denna resa mot ett hälsosammare liv med nya utmaningar och ett äventyr.
Det har varit några motgångar under denna period och de har gjort mig starkare, fått mig att fortsätta kämpa eftersom detta är något som jag vill lyckas med.
 
Dagen är här då det är 1 månad sen jag började denna resa och startvikten den 30e November 2016 var 123,9kg och 132cm runt midjan.
Vågen visade idag 119kg och 130cm runt midjan!  4,9kg på 1 månad och 2 cm runt midjan är inte dåligt!
För 1 månads sen hade jag aldrig trott på att jag klara att gå ner ca 5kg. Jag trodde knappt att jag skulle klara av att gå ner 3kg på en månad men det klarade jag verkligen av.
Nu ska jag kämpa vidare med denna viktminskning och få den kropp jag alltid velat ha men samtidigt kunna må bra och göra saker som jag inte har gjort förut eller inte vågat göra på grund av min vikt och mitt utseende.
 
Efter nyår kommer jag att börja träna på gym och det kommer hjälpa mig mer att gå ner i vikt än att jag bara ska ta promenader varannan dag.
Jag kommer ändå fortsätta att ta promenader dock har jag och Patrik inte bestämt hur vi ska lägga upp schemat för promenaderna och gymmet än så det får vi se hur det blir.
Vi kommer nog även börja ändra lite i maten med, först måste jag lära mig att dricka ca 3-4 liter vatten varje dag och äta 2 frukter om dagen. Att dricka vatten på morgonen är jobbigast för mig får då är inte jag så törstig och på förmiddagen/eftermiddagen har jag en vattenflaska inne i mitt rum med vatten i som jag dricker. 
Frukten tycker jag inte är så jätte svårt, jag tar en frukt på förmiddagen om jag blir hungrig och sedan tar jag en frukt på eftermiddagen istället för en smörgås som jag alltid tog efter skolan eller jobbet.
Det brukar inte hinna bli någon frukt på förmiddagen eftersom jag går ut går så pass sent på morgonen och då blir frukosten sen vilket gör att allt det andra också blir sent.
Får nog börja gå ut och gå tidigare på morgonen för att frukosten inte ska bli så sent och det kommer nog göra att jag orkar äta en frukt på förmiddagen.
 
Även efter nyår kommer det att hända lite spännande saker men kan inte berätta för mycket än då jag inte vet om allt kommer att bli av dock håller jag tummarna för att det kommer bli av.
Jag ser fram emot nästa år då jag hoppas att det kommer bli spännande och roligt år, det kommer nog även bli ett jobbigt år med viktresan för att det kommer oftast motgångar dock ska jag kämpa vidare med vikten oavsett vad som händer. För detta är något jag vill göra för min egen skull och kunna må bra.
 
 
Denna bild är tagen idag, det syns inte så stor skillnad än från november men ska fortsätta att dokumentera varje månad för att kunna ha och jämföra med.
 
Det var allt idag!
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag och kväll!
Kram Emelie
Om 2 dagar är det 1 månad sen jag bestämde mig för att hoppa på denna resa till ett bättre och hälsosammare liv. För en gång skull så gör jag det för mig själv och inte för någon annan vilket känns väldigt bra.
Jag tycker tiden har gått väldigt fort än så länge vilket kan vara bra på ett sätt för då känns det inte tråkigt att göra detta och det blir inte lika jobbigt.Dock känns det som att det går alldeles för fort så jag inte hinner med, jag vill kunna ta vara på den här tiden som jag har.
Om 2 dagar ska jag även väga mig efter 1 månad så får vi se vad vågen visar då.
Det känns verkligen konstigt att det redan har gått 1 månad.
 
Idag tog jag och Patrik en promenad på 8,2km! Dock så stannade vi vid ett ställe för paus en stund men sedan fortsatte vi och efteråt kändes det jätte bra. Jag är så stolt över mig själv att jag orkade gå så lång, dock gick vi inte så snabbt men det kändes ändå bra efteråt vilket leder till att jag kämpar att kunna orka gå längre.
Jag hoppas att om 1-2 månader att jag klarar gå 1 mil på en promenad. För att nån gång i Januari/Februari ska vi börja jogga och sedan springa beroende på hur vädret kommer att vara.
Ett mål som jag har satt upp är att om 1 år ska jag orka springa 1 mil vilket jag hoppas och tror på att jag ska/kommer att klara. Jag ska kämpa som abra den för att klara av det oavsett om det blir jobbigt eller inte, jag vet att det kommer inte att bli lätt i början men då är det bara att fortsätta att kämpa. 
 
Till er som kämpar där ute, fortsätt att kämpa för det kommer vara jobbigt i perioder och då kommer det verkligen att vara jobbigt men bara kämpa vidare för att sedan vara starkare än någonsin och klara av precis det man vill klara av. Det kan t.ex. vara att man har någon grej man vill klara av göra om 1 år och då måste man fokusera på det målet oavsett om det är jobbigt eller om det inte är det.
Jag vet hur jag kände mig när det tog emot vilket ledde till att jag gav upp och struntade i att förotsätta kämpa men det kommer jag absolut inte göra nu! 
 
 
På denna promenad slog vi även rekord på längsta distansen,tiden och mest kalorier vilket känns väldigt bra.
 
Nu måste jag stänga ner och sova!
Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi!
Kram Emelie