Det skrivs och pratas väldigt mycket om flyktingarna från Syrien att vi i Sverige ska hjälpa till mer och att vi ska ta emot mer flyktingar.JAG själv tycker att det är bra att vi hjälper dom när de har det svårt,men jag tycker också att vi kan hjälpa våra egna här i Sverige som har det svårt just nu! För det finns alldeles för många hemlösa barn,ungdomar,vuxna men även äldre personer som behöver ha våran hjälp.Det finns även barn och ungdomar som blir misshandlade i deras egna hem av sina föräldrar,finns även kvinnor/män som blir misshandlade av sin pojk/flickvän/hustru/make för att de inte gör som de säger.Finns även barn/ungdomar/vuxna och äldre personer som behöver ha extra hjälp pga att de är funktionshindrade eller har en sjukdom som de behöver ha behandling för.
Det är detta som gör mig arg och ta inte detta på fel sätt,men jag tycker att vi här i Sverige är inte så bra på att hjälpa våra egna människor som behöver ha våran hjälp.Jag vill att vi ska kunna hjälpa dom mycket mer än vad vi gör,jag vet att det inte är enkelt men en person kan inte göra allt men alla kan göra något.
När jag tittar på tv och det blir reklam så kommer det oftast någon reklam som kanske lyder "Det här är 9 årige Lisa och hon får gå 2 mil varje dag för att hämta vatten till sina syskon.Nu behöver vi din hjälp att bli fadder,skänk 100kr i månaden."
Jag ser detta och förstår att de också har det jobbigt i sitt liv,att de lever i ett fattigt land och att jag ska vara glad över hur bra vi har det här i Sverige och jag är verkligen glad över hur bra vi har det här.
Vi samlar in pengar till Unicef där vi vet att pengarna verkligen kommer fram och det hjälper,vi har även galor för barncancer,bröstcancer eller olika cancerarter och vi har även en gala för världens barn där vi samlar in pengar för att hjälpa de behövande på Sveriges bästa sändningstider.Jag ser aldrig att vi har några insamlingsgalor för de hemlösa här i Sverige,till funktionshindrade eller till personer som har det jobbigt.
Det är väldigt många personer som engagerar sig i denna kris och skänker/samlar bort/in saker,kläder m.m. för att flyktingarna inte ska behöva lida.Då känner jag att varför kan man då inte hjälpa sina egna människor här i Sverige lika mycket som vi hjälper människor i andra länder.
Jag sitter just nu och tänker på att till vintern så kommer alla hemlösa att söka sig till varma platser, t.ex. trapphus,skjul,offentliga toaletter m.m. och det är fruktansvärt att det ska behöva vara så här.Jag hoppas att det finns personer där ute någonstans i Sverige som tar tag i detta och engagerar sig för att verkligen hjälpa dessa personer.Vill även att vi i Sverige ska ha olika insamlingar för hemlösa,barn/ungdomar/män/kvinnor som har det svårt/blir misshandlade,att de ska få hjälp med vård,jobb,bostad och mat.Detta är bra för att det kan hjälpa dom personer att komma ur deras problem och få komma in i samhället och kunna bidra med något bra som gör att det kanske leder till ett jobb som sedan kan leda till att de kan hitta någonstans att bo.
Tänker även på de personer som är funktionshindrade som just nu kanske inte får den vård som den behöver eller en person som just nu mår jätte dåligt och inte vill finnas längre.Vad ska vi göra med dom? Vi kan inte bestämma oss för att bara hjälpa vissa utan vi måste hjälpa ALLA!
Så snälla alla människor i Sverige och Sveriges politiker,VI måste hjälpa våra egna INNAN vi hjälper ett annat land.
 
Det var det jag ville skriva av mig om idag!
Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon!
Kram Emelie
Hej allihopa,hoppas att ni alla mår bra!
 
Jag tittade på Malou efter tio precis då Katrin Zytomierska är med och debatterar om kroppsideal. Och jag blir arg över att sitta och lyssna på vad hon säger om oss personer som är överviktiga! Hon kallar oss för lata. oattraktiva,att vi är fula,äckliga och att vi inte mår bra. Jag kan säga en sak och det är att hon vet inte alls om hur vi mår överhuvudtaget eftersom alla mår olika,den ena kan må bra och vara stolt över hur han/hon ser ut,medan den andre mår jätte dåligt över hur han/hon ser ut.
Jag har varit överviktig enda sen jag var liten och jag erkänner att jag har inte jämt mått bra över hur jag ser ut eller varit stolt över min kropp och jag väger idag 105kg. Men jag har inte valt att leva mitt liv såhär,jag försöker att gå ner i vikt och det går inte fort. Det tar tid att anpassa sig för att kunna hitta rätt saker som passar att göra och att äta bättre mat. Det är liksom inte bara att bestämma sig att nu ska jag gå ner i vikt och sen inte veta vad man ska äta eller hur man ska träna.
Jag är glad över att jag har fått hjälp från olika dietister genom åren med vad jag ska äta,hur mycket jag ska äta och även hjälp från en sjukgymnast för att veta vad jag kan träna för att kunna gå ner i vikt. Livet går upp och ner ibland men det kan man inte bestämma över själv. För mig har det hänt så mycket genom åren som har gjort att jag har gått upp i vikt men som även att jag har börjat träna och gå ner i vikt.
Blir även arg över att hon säger att alla måste vara smala för att kunna vara lycklig och att kunna må bra. Jag tycker inte att det stämmer för alla måste inte vara smala för att kunna må bra och vara lycklig. Det är samhället som har bestämt att vi ska vara smala som tandpetare för att kunna må bra och vara lycklig. Men då undrar jag, hur kan man veta hur killarna/tjejerna mår som är så smala,de kan ju lika gärna må dåligt och tycka illa som sig själva medans andra kanske mår bra över hur de ser ut. Det är okej för mig,men kom inte och klaga att vi som är överviktiga är fula,äckliga m.m. för att vi försöker i alla fall att göra något åt det!
Det som stör mig också är att vi som är överviktiga får massvis med blickar på stranden när man ska bada på sommaren,man får även höra massa elaka ord som att man är en flodhäst,tjockis och att man inte borde få visa sig i bikini som tjej eller i bar överkropp som kille när man är överviktigt. Vilket leder till att vi som är överviktiga mår ännu sämre över våran kropp där vi istället försöker att trivas i den och vara stolta över hur vi ser ut.
Jag vill att alla vi som är överviktiga ska vara stolta över hur vi ser ut,att vi ska försöka strunta i vad andra tycker och tänker om dig,att vi ska få vara den vi är, att vi ska kunna bli älskade och att älska någon tillbaka.
Jag ber er alla som känner personer som är överviktiga är att stötta den/dom personen/personerna när den mår dåligt och följ med träna för att den personen vill oftast göra sin resa tillsammans med någon annan än sig själv. Att den personen ska känna att det finns personer som vill hjälpa en och kommer alltid att stötta en.
Till alla personer som är överviktiga,våga be om hjälp från personer i din närhet eller från en dietist eller vem som helst.Jag tänker inte skriva att jag vet exat hur det känns att vara överviktigt, eftersom alla känner olika. Jag vet bara hur jag känner över att vara överviktigt och det är inget som jag är stolt över men jag jobbar på det och jag hoppas att inom en snar framtid så kommer jag att ha gått ner till den vikt som är mitt mål och att jag kommer att må bättre än vad jag gör nu.
 
 
 
Tack för mig denna kväll!
Kram Emelie
 
 
Hej, vet att det är över 1 månads sen jag bloggade men det är för att jag har börjat jobba och går i skolan (läser in ämnen på komvux) som gör det svårt att hinna med att blogga! :)
Jag ska verkligen försöka att blogga mer, jag undrar vad ni vill att jag ska blogga om? :) Kommentera det gärna så ska jag se om jag kan sammanfatta det och kanske börja skriva mer om det ni vill! :)
Idag är det även 3 månader sen jag tog studenten och jag saknar den dagen så mycket!
Jag tackar alla som kom och gjorde denna dag till en speciell och som jag kommer att komma ihåg!

Jag har även sett Molly Sandén när hon uppträdde på matfestivalen i Skövde och jag säger till er alla, ni som inte har sett henne live ska göra det! Hon är så begåvad och att höra låtarna live gör låtarna bättre! Jag håller på att redigera bilderna från den dagen så jag ska se om jag kan få in bilderna på min fotosida nån dag i veckan men även här på bloggen! :)

Jag hoppas att ni har en bra lördags kväll!
Kommer att skriva mer imorgon!
Kram Emelie