Hej alla läsare! Allt bra med er?
Idag har jag tänkt att skriva om en motgång som jag har gått igenom de senaste dagarna vilket är att kroppen orkar inte mer träning men hjärnan säger att jag bara ska köra på.
Jag tycker att detta är ganska jobbigt eftersom det är ganska nära invägningsdagen och jag kan inte ta fler vilodagar då jag redan har tagit 2st denna månad för jag vill inte att det ska försvinna för många dagar.
Så vad ska man lyssna på? Ska man lyssna på kroppen när den säger ifrån och ta några vilodagar för att se om det blir bättre efter det och sedan fortsätta träna? Eller ska man lyssna på hjärnan som säger att jag ska köra på även om det blir jobbigt för att jag vet att det kommer att kännas bättre efteråt?
Grejen är att efter dessa promenader och passen på gymmet så känns det inte bra en stund efter, jag vet inte heller vad jag ska göra åt det för att det drar ju ner motivationen till träningen ganska mycket vilket gör att den "personen" inne i mig börjar säga saker till mig som kanske gör att jag inte tränar eller tar min promenad som jag ska göra. Jag har tränat nästan varje dag (2 vilodagar än så länge) denna månad så här långt och jag är verkligen nöjd med min insats såhär långt denna månad men jag vet att jag kan och orkar mer dock säger kroppen ifrån.
Ska jag lyssna på vad kroppen säger så att jag inte kraschar senare eller ska jag bara köra på och se om det blir bättre? Jag tycker sånt här är så svårt att veta om jag ska köra på eller om jag ska vila för att se vad kroppen säger dagen efter om jag orkar eller inte, samtidigt är jag rädd för att blir det för många vilodagar så kommer det bli jobbigt att börja träna igen vilket kommer göra att jag får börja om på ruta 1 igen och det vill jag inte göra.
Så har ni något tips på vad jag kan tänka på eller vad jag kan göra för att det ska bli bättre och att jag ska få mer motivation till att träna får ni gärna hojta till för jag tar emot alla tips.
 
Det var allt för mig idag!
Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram Emelie
Hej alla läsare! Igår skrev ju jag om att jag inte äter något fikabröd,glass,godis dricker läsk eller saft och när alla andra sitter och fikar så vill inte jag sitta med för att jag vill bara ha fikabrödet då. Häromdagen satt jag och letade efter nyttigare alternativ och hittade bananchokladbollar som det inte är något socker i förutom från bananerna.
Jag provade att baka dom idag och jag tyckte att de var helt okej ändå, tyckte att banansmaken tog över lite för mycket men jag tror att till nästa gång kan jag nog i ha i mer lite kakao och kaffe för att få mer smak på bananchokladbollarna.
Så ni som vill ha något nyttigt att fika på tycker jag att ni ska prova dessa bananchokladbollar.
 
 
 
Här kommer receptet om ni skulle vilja prova att baka dom någon gång!
 
Recept
2 mogna bananer
2msk kakao
3dl havregryn
1dl kokos
1msk kaffe

1. Mosa bananerna
2. Blanda bananmoset med kakao,havregryn,kokos och kaffe
3. Gör bollar av smeten och rulla sedan i kokos.
4. Ställ sedan in de i kylen eller frysen för att stelna lite
Hej, allt bra med er läsare?   Idag har jag tänkt att skriva om hur det är att inte äta godis,fikabröd och dricka läsk och annat.
 
Den 26e November 2016 bestämde jag mig för att sluta äta godis,dricka läsk,saft, äta fikabröd och glass för att jag skulle börja med denna resa. Jag kände att det är ingen idé att fortsätta äta godis,dricka läsk och saft och äta fikabröd och glass om jag ska göra detta för att då kommer inte jag gå ner i vikt utan då kommer jag fortsätta att gå upp i vikt vilket jag inte vill. För om jag skulle fortsätta att äta allt det så skulle det sluta med att jag dör i förtid och det vill inte jag, mitt liv har ju just börjat.
Den första månaden gick bra utan godis och även de andra månaderna med och det som jag tycker som har varit jobbigast med att inte få äta allt detta är alla som frågat om man inte ska ta en bulle eller en kaka, eller kan du inte ta en godisbit ändå det märks ju inte eller varför kan du inte ta ett glas med cola i. Det andra som även har varit jobbigt är nu under påsk så har jag fått 2st påskägg med godis i som jag inte kan äta, det första påskägget gav jag till pappa och det andra har jag inne på mitt rum dock är det inte öppnat och inte tagits något därifrån heller.
Jobbigaste är ju under högtiderna när man blir erbjuden godis,fikabröd och läsk och när man får påskägg som man inte vet vad man ska göra med eftersom jag inte äter godis.
 
Fikabröd,glass och läsk är det lättare att avstå ifrån tycker jag för att det åt jag ändå inte så mycket innan denna resa började heller så det tycker jag har varit lättare. Jag har försökt att dricka mitt vatten och ätit frukt istället när alla andra fikar och det har gått sådär med det tycker jag. Det gick bra i början och sedan slutade jag med det dock har jag börjat äta frukt igen så att jag ska orka med det som händer under dagarna.
Jag har ändå snart klarat 5 månader vilket jag tycker är bra gjort av mig själv när jag har velat ge upp så många gånger och börja äta allt onyttigt igen, dock så förstör jag bara för mig själv om jag gör det och då jag kan lika gärna sluta med denna förändring för då är det inte ens värt att fortsätta. Okej man kan hamna i en svacka nån gång för det gör alla nån gång, efter den svackan måste man ta tag i sig själv igen och inte tillåta att det händer igen.
Om det är någon mer som försöker att gå ner i vikt, har ni slutat med allt detta eller äter ni fortfarnade godis och fikabröd fast i en mindre mängd?
 
Det var allt jag hade för idag!
Önskar er alla en glad påsk
Kram Emelie