Hej allihopa, hoppas att ni mår bra och att ni har det bra!
Jag ber om ursäkt för att jag inte har bloggat så mycket men just nu prioriterar jag jobbet, träningen och familjen och känner inte att bloggen är prio ett.
 
Idag har jag tänkt att uppdatera er med hur det går på gymmet och hur det fungerar med den nya maten.
Sedan jag uppdaterade er sist med hur det gick på gym och maten så har jag hunnit få ett nytt kostschema och Patrik har gjort om mitt träningsschema.
Jag uppdaterade er med träningen senast i Juni månad och jag har varkligen hunnit ändra schemat på gymmet men även kostschemat.
Har även hunnit vara sjuk några gånger så det känns som att man har fått börja om från början när man väl ska börja träna igen.
Jag tycker att det har gått bra med träningen, kosten och sådär med den periodiska fastan, det som har gått bra med träningen är att jag har ett nytt tränningsschema vilket har gjort att jag tycker det är roligare att träna. Det är mer variation på träningen så att det inte är samma övningar varje gång man går till gymmet utan det är olika varje dag.
Jag kommer även att skriva lite om det nya schemat med men inte lika väl som det gamla, jag kan skriva vilka övningar och vad jag tycker om dom men kanske inte mer än så för att det har jag inte tiden till just nu.
 
Kosten tycker jag fungerar bra, fick ett nytt kostschema av Patrik i slutet av augusti med nya maträtter att lära sig äta vilket jag har gjort. Men det finns en del gamla maträtter från det gamla kostschemat kvar vilket jag också tycker är bra så att allt inte är nytt men det mesta är det.
 
Den periodiska fastan tycker jag har fungerat sådär eftersom det har varit lite svårt att få ihop tiderna.
Får ju inte äta efter kl 20 på kvällen och med detta jobb så har det blivit svårt då man vill hinna med så mycket som möjligt när man har slutat jobbet vilket gör att något blir lidande och det har blivit maten.
Jag måste verkligen bli bättre på att sköta tiderna med maten och även sköta träningen bättre.
Ska försöka göra ett bättre schema där jag skriver upp vad jag ska göra på dagarna och vad det är jag ska prioritera först.
 
Denna månad ska jag kämpa på som bara den, oavsett om jag började denna månad med att vara sjuk och bara kunde ta promenader ett tag och nu även börjat med gymmet igen så har jag även lyckats bli förkyld igen så vet inte hur mycket man vågar träna.
Ska nog inte träna för hårt så att det blir värre men samtidigt vill man ju bränna kalorier så att man går ner i vikt.
 
Jag har även börja känna av den överblivna huden och det börjar bli lite jobbigt så jag ska nog kontakta vårdcentralen igen och höra med dom om de kan skynda på lite så att jag kan få träffa en läkare snart.
 
Det var allt jag hade för idag!
Kram Emelie

Benpress är en bra styrke övning för benen och denna övning kan man göra istället för knäböj om man inte klarar av att göra det.
För att benpress behöver inte så mycket balans, kontroll och rörlighet som knäböj behöver, så ni som inte tycker om att göra knäböj kan göra benpress istället och denna övning tränar rumpan,framsida lår, magen och ryggen.

För att göra denna övning på rätt sätt så ska du sätta dig i en benpress maskin och placera fötterna lite bredare än höftbredd och greppa handtagen som finns på sidorna av sitsen.
Tryck sedan ut benen så att de är helt raka, andas sedan in och sänk vikten mot dig genom att böja benen långsamt och du ska inte böja på ryggen.
Pressa sedan tillbaka vikten och fortsätt att göra så här några repetitioner.

Fördelarna med benpress är att det är mindre chans att man får skador, den tränar mer muskler än vad t.ex.knäböj gör.
Nackdelen med denna övning är att man kan ta alldeles för mycket vikt vilket leder till att man inte orkar och då blir det för stor belastningen på knäna och på låren.
Dessutom så kan böjda ben med för mycket vikt resultera i att man kan få problem med ryggen eftersom man böjer ryggen för att hålla emot den tunga vikten.

 


När jag kör denna övning så har jag på 190 pounds och jag kör 10x5 på denna och jag känner verkligen att den ger mig starkare muskler i låren och magen.
Denna övning tycker jag är ganska bra eftersom den verkligen tränar framsida lår och rumpan, jag brukar även göra knäböj på boxningen vilket var ganska jobbigt i början men denna övning har gjort att det har blivit lite lättare att göra knäböj. Det trodde inte jag att det kunde bli men det har ju jag fått bevisat att det har blivit lättare.
Även på denna övning tycker jag att ni ska ta hjälp av någon som jobbar på erat gym för att ställa in rätt med sitsen, med fötterna och med vikten eftersom det är lite svårt att själv veta hur det ska vara, dock så ska ju du känna efter att det känns rätt för dig och att det inte känns konsigt så att du får skador på ryggen.