Detta år har varit ett händelserikt år! Det har varit en berg och dalbana men jag är så glad att jag har dom vännerna och familj jag har för utan dom skulle jag ej finnas här! 
Det har varit mycket skolarbete som har varit jobbig men jag visste vad jag ville göra och det var att ta studenten med ett godkänt betyg och efter mycket skratt, tårar och kämpande kom dagen då jag skulle ta studenten! Jag var så lycklig och att få tillbringa den dagen med mina bästa vänner och familj betyder allt! Gick även på bal med mina vänner! Inget jag ångrar överhuvudtaget! Familjen skaffade en katt som fick namnet Märta!
Jag blev moster till sötaste Elwira!
Jag fick jobb som timvikarie på en förskola som jag trivs jättebra på!
Fotograferade Nasco Brothers och Molly Sandén på Matfestivalen, vann en tävling att vara modell för en kväll! Fixade även mina naglar hos Elvira några gånger! 
Tack allihopa för detta år! Jag hoppas att 2016 blir ett bra år och hoppas att ni får en bra kväll! :)
Kram Emelie

Hej! Som rubriken lyder där uppe ska jag ikväll skriva om varför just jag har valt att avstå från alkohol i mitt liv.
 
Jag har valt att avstå från alkohol eftersom det gör mer skada än nytta. Självklart har jag smakat på det men jag känner att jag inte har något behov av att vara ute på helgerna och dricka eftersom jag vet att det ibland kan sluta illa. Jag vet också vad det gör med personer,vissa personer blir agressiva,arga och börjar att slåss. Jag vet att det går att dricka med måtta men jag känner ändå att det är inget för mig. Jag är inte en person som vill lägga alla mina pengar på något som är helt onödigt som jag kanske kan göra något annat roligt för. Jag har aldrig varit en tjej som gillar att vara ute och festa, jag gick nästan inte på discon när jag var mindre eftersom jag inte gillade att vara bland en stor folkmassa men jag gillar även inte att göra bort mig vilket man kanske gör när man har druckit en mängd alkohol. Har även valt att avstå från alkohol för man vet aldrig hur det kan sluta eftersom man kanske är för berusad för att göra rätt beslut.
När man dricker alkohol så får man större risker att få sjukdomar som till exempel hjärnsjukdomar, hjärt och kärlsjukdomar, cancer, diabetes, depression och självmord m.m. vilket jag inte vill vara med om.
Börjar man att dricka alkohol tidigt i sitt liv och bara ökar mängden i veckan kan det sluta med att man missbrukar det för att kunna må bra och då förlorar man sin familj, vänner och alla som står en nära. Jag vet inte jag skulle klara av att göra det, jag känner att jag är inte riktigt redo för att lämna min familj på det sättet för de betyder allt för mig.
Mina vänner får gärna dricka när dom är med mig och sånt men jag kommer tyvärr inte göra det, jag vet inte hur det kommer att bli i framtiden om jag kommer dricka eller om jag inte gör det. Men om jag skulle bestämma det nu så skulle inte jag vilja dricka när jag är äldre men vi får se eftersom jag har blivit äldre och vuxit upp mer.
 
Så detta är varför jag väljer bort alkohol i mitt liv och man får bestämma själv om man vill dricka eller om man vill hålla sig borta. Det finns ingen som ska tvinga dig att dricka alkohol om du inte vill göra det. Stå emot och visa att du verkligen inte vill.
 
Ha en fortsatt trevlig lördag och ta det lugnt ikväll!
Kram Emelie
 
Hej allihopa! Hoppas att ni mår bra, jag mår sådär nu när det är så mycket som händer i skolan och sen försvann min katt i måndags kväll så jag har varit ute och letat efter henne så mycket jag bara kan men jag hittar henne inte. Jag hoppas att hon hittar hem själv eller att det är någon som hittar henne och sedan kontaktar oss så att vi kan få hem henne igen, det börjar även bli ganska kallt ute, det regnar och blåser så hon borde frysa och nu är vi inne på 5e dygnet som hon är borta så man känner ju även att hon borde vara hungrig occh då komma hem för att äta. Hon är 9 månader gammal och hon är gråhårig med vita tassar och en vit nos, hon är lite långhårig och ganska skygg av sig så hon vågar inte gå fram till någon. Min allra högsta önskan just nu är att få hem Märta för jag saknar henne så mycket.
 
   
 
Idag ska jag på julfest tillsammans med mitt bowlinglag Qvinns, vi kommer först att ha en julslagning och sedan kommer vi ha en fest där vi kommer ta med mat som alla får ta av så det blir som ett knytis. Imorgon kommer jag att göra klart lite uppgifter till skolan som måste vara inne innan torsdag då jag går min sista dag för detta året och sen ska jag bara läsa klart matten nästa år men då kan jag jobba desto mer för att sedan kunna ta körkort och förhoppningsvis flytta hemifrån.
 
Jag har även valt att göra ett inlägg om varför jag har valt att avstå från alkohol i mitt liv men det inlägget kommer upp senare.
 
Ha en bra dag allihopa så hörs vi senare!
Kram Emelie