Hej allihopa! Hoppas att ni mår bra!
Det gör inte jag, ligger hemma med magsjukan omgång nummer 2 så ingen träning förens jag är helt frisk.
 
Idag är det även 1 år sedan jag bestämde mig för att ta tag i mitt liv och förbättra det till det bättre.
Jag har verkligen inte ångrat det, visst har man velat ge upp flera gånger men jag har ändå kämpat på för att jag vill kunna må bra och kunna leva länge.
 
Så för oktober månad vägde jag in mig på 89,9kg och 110cm runt midjan.
 
För November månad vägde jag in mig på 85,1kg och 105cm runt midjan!
Jag har alltså lyckats gå ner 4,8kg på 1 månad (tror lite att magsjukan har med det att göra) och tappat 5cm runt midjan.
På 1 år har jag lyckats gå ner 38,8kg och har tappat 27cm runt midjan!
Det är ju helt sjukt att jag har klarat av detta på 1 helt år! Jag trodde aldrig att jag skulle klara det och verkligen inte att gå ner så här mycket vikt.
Jag är verkligen tacksam över att jag har fått den här chansen och jag kommer fortsätta med detta tills jag når mitt mål för jag har nästan lika mycket kvar att gå ner.
 
 
 
 
 
 
Här är bilderna med 1 års mellanrum och jag ser verkligen skillnaden.
 
Det jag har lärt mig från denna resa är så otroligt mycket och jag hoppas att jag i framtiden ska kunna använda mig av detta när jag kanske vill hjälpa andra som är i min situation.
Jag kan inte tacka alla personer tillräckligt för allt stöd som jag har fått och får fortfarande.
 
En person som jag vill passa på att tacka lite extra är ändå Patrik som har gjort denna resa med mig och att han fick mig att göra detta. Utan honom hade jag fortsatt att långsamt döda mig själv och jag är så otroligt tacksam för detta.
Ett tack kommer aldrig att räcka men det för räcka för idag!
Jag kunde inte ha fått en bättre coach som hjälper mig och jag hoppas verkligen att du är stolt över mig.
Nu satsar jag på 1 år till och så får vi se vad som händer under den resan.
 
Tack allihopa för att ni har följt min resa! Det betyder jätte mycket och jag är så stolt över mig själv också.
 
Det var allt jag hade att skriva om idag!
Kram Emelie
 
Hej allihopa, hoppas att ni mår bra!
I helgen fick det bli en helg utan träning för att lördagen var ju ändå vilodag (fast det blev ju typ inte en vilodag för jag spelade ju 2 bowlingmatcher) och sen igår åkte jag till Stockholm över dagen och kom hem ganska sent på kvällen så jag kände att jag ändå var värd den extra vilodagen.
Dock körde jag på idag med 1 timmes cykling på gymmet och det kändes jätte bra! 
Så imorgon tänkte jag byta ut promenaden mot ett löppass och se hur det går, för då tänkte jag börja med löpning 2 gånger i veckan.
Vad tror ni om det? Jag hoppas att kroppen orkar med det så att jag kan fortsätta med det. För jag tycker det är lite roligare att springa än att gå, dock är det skönt ibland att få gå på en promenad för att få rensa tankarna.
Så vi får se hur det går, jag får skriva om hur det går en annan gång!
Det var allt jag hade att skriva om idag!
Ta hand om er alla!
Kram Emelie
Hej allihopa! Hoppas att allt är bra med er!
 
Imorgon är det 1 år sedan jag bestämde mig för att sluta äta sötsaker, fikabröd och läsk.
Jag bestämde mig alltså den 26 November 2016 för att sluta äta lösgodis, allt fikabröd, läsk (får dricka ramlösa och loka), chips, choklad, naturgodis, och läsk.
Det känns jätte bra att jag valde det valet och jag ångrar det verkligen inte, för jag mår så mycket bättre utan dessa sötsaker, läsken, fikabrödet och allt som hör till godis.
Det är väl klart att jag har känt ett sötsug ibland och verkligen tänkt ge upp men till vilken nytta skulle det vara liksom? Jag förstör ju då bara för mig själv och jag vet att skulle jag börja äta godis igen så skulle inte jag kunna sluta sen, så därför så avstår jag det helt och hållet.
 
Det finns även personer som fortfarande frågar mig om jag inte kan ta en godisbit eller om jag inte kan ta en bulle, vilket jag inte kan för att då förstör jag för mig själv när jag har klarat mig så bra utan det och jag mår bättre utan det.
När jag ser t.ex. en bulle så tänker jag bara på hur många kalorier en sån innehåller och hur pass länge jag behöver träna för att få bort den.
Då måste jag berätta en sak för er, när jag var nere och tränade bowling i onsdags så innan träningen stod jag och pappa och pratade med en som jobbade där, medans vi pratade passade jag även på att läsa innehållsförteckningen på en liten plopp på 80gram, center på 50 gram och en kexchoklad på 55 gram.
Kalorierna chockade mig mest, en sån liten plopp, center och kexchoklad innehåller lika mycket kalorier som jag äter till middag!
Det är helt sjukt, att en sån liten chockladbit kan innehålla så mycket kalorier som det gör!
 
Så tips till er som vill sluta äta sötsaker, fikabröd och dricka läsk är att bestäm ett datum och rensa skåpen hemma på alla sötsaker och fikabröd, kylskåp på läsk och köp sedan hem frukt som du kan äta.
Om du får ett sötsug så testa att dricka ett glas vatten, skulle inte det fungera så prova att smaksätta vattnet med gurka eller citron eller vad det är du vill ha i.
Prova att ta en promenad och den behöver inte vara ansträngande, utan bara att du får något att göra och kan tänka på andra saker, plus att du får extra motion.
 
Det var allt jag hade att skriva om idag!
Kram på er alla så hörs vi en annan dag!
Kram Emelie