Hej allihopa, hoppas att ni mår bra!
 
För Januari månad stannade vågen på 81,1kg och 102cm runt midjan!
 
Idag var det äntligen dags för invägningen för februari månad och vågen stannade på 80kg blankt och 100cm runt midjan!  Så jag har tappat 1,1kg och 2 cm runt midjan för denna månad.
Jag är väl inte supernöjd över resultatet för denna månad men jag är ändå glad över att jag fortfarande går ner i vikt, för jag känner att jag inte skulle vilja gå upp i vikt (i muskler) än för jag vill gå ner lite mer!
Jag har nu 20kg kvar till mitt slutgiltiga mål på 60kg.
 
Den här månaden har varit en berg o dalbana, för i början av månaden var det ganska jobbigt med träningen och med maten men jag fortsatte att kämpa på vilket ändå har gett resultat.
Jag hoppas att Mars månad ska bli bättre och inte lika jobbig som denna månad, jag ska ge allt vad jag har och lite till.
Jag är verkligen tacksam till alla som söttar mig och puschar mig till att fortsätta med detta, ni är guld värda!
 
Tack för allt!
 
 
 
 
 
 
 
Det var allt för idag!
Kram Emelie
 
 
 
 
 
Ingredienser:
1msk olivolja
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
250gram skivade morötter
½ tsk spiskummin
1 msk riven ingefära
½ kryddmått chiliflingor
½ burk kokosmjölk (400ml)
1msk koncentrerad grönsaksbuljong
3dl vatten
½ msk färskpressad limejuice
1/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
 
Gör så här:
Skär upp löken, morötterna och vitlöksklyftan
Hetta sedan upp olivolja i en stor gryta och fräs löken, morötterna, vitlöken, spiskummin,
ingefära och chiliflakes till de får lite färg
Häll i all kokosmjölk i grytan ihop med grönsaksfonden och vatten
Låt sjuda utan lock i 15-20minuter eller tills morötterna är mjuka
Mixa sedan soppan slät och tillsätt limejuice, salt och svartpeppar.
Redo att serveras

Sitter och tittar igenom gamla bilder och scrollar förbi den här bilden

Detta är en bild som betyder så mycket för mig
Den visar att jag är påväg mot ett bättre och hälsosammare Emelie.

Innan den här resan började kunde jag sitta och titta på biggest looser och undra hur personerna som är med där kunde låta det gå så långt.
Jag sa även till mig själv att jag ska aldrig låta det gå så långt medans jag satt och åt chips eller popcorn samtidigt som jag tittade på programmet.
Hur bra är det liksom? Att sitta och äta onyttigheter framför ett program som hjälper personer att gå ner i vikt och jag gör precis tvärtom vad dom gör.
Men jag tror att jag inte insåg hur jag dödade mig själv långsamt med all skräpmat,chips,godis,läsk och fikabröd som jag åt.
När hade tråkigt så åt jag, jag kunde sitta och trycka i mig nästan vad som helst. Jag gick alltid och tittade om det fanns något i vårat skafferi som jag kunde äta på eftersom jag var uttråkad och mådde dåligt.
Det fanns alltid något att äta på, var det inte kakor så fanns det godis, och var det inte godis så var det chips eller riskakor.

Nu 1 år år senare så förstår inte jag hur jag kunde göra så här mot mig själv, jag mår så mycket bättre fysiskt, psykiskt och mentalt, även om det är ganska mycket kvar att jobba med psykiskt och mentalt så är jag verkligen på bättringsvägen!
Det är så skönt att veta att jag kommer inte väga så där mycket igen, för jag vill inte göra det eftersom jag mådde så dåligt.

Även om jag hade börjat acceptera att det var så där som jag såg ut och kommer se ut, men jag hade ändå lite svårt att acceptera det.
Men nu när jag mår så mycket bättre så har jag börjat acceptera min kropp mer och börjat tycka om hur jag ser ut, eftersom jag är påväg mot den Emelie som jag vill bli och se ut.
Jag är så otroligt glad och stolt över mig själv för den här resan och att jag har orkat så här mycket.
Jag hoppas att detta leder till att jag vågar göra mer saker och att jag orkar göra mer saker än vad jag har gjort innan den här resan.

Det var allt jag hade för idag!
Kram Emelie