Hej allihopa, allt bra med er?  Jag mår ganska bra idag och ska nog bara ta det lugnt idag :)
Tidigare i veckan fick jag även mina bilder från fotograferingen! :) Jag är jätte nöjd med bilderna och jag skulle gärna göra om det igen! :)
Imorgon är det dags för bowling match igen och jag hoppas att vi vinner! :)
På söndag ska jag försöka att plugga till engelska nationella provet som är nästa fredag! :) Jag ska även plugga lite naturkunskap för att göra omprovet nån dag :)

Här kommer bilderna från fotograferingen :)Om ni kommer på något jag kan skriva om får ni gärna kommentera det! :)

Ha en bra dag!
Kram Emelie

Hej allihopa! Allt bra med er? Har länge velat skriva om mobbning och näthat men har inte riktigt känt att det har varit läge för det. Men idag ska jag ta tag i det och skriva om det då jag själv vet hur det kan kännas.

Ungefär 45 barn/ungdomar tar sitt liv varje år till följd av att de har blivit utsatta för mobbning/näthat.
Det är 45 barn/ungdomar för mycket, vi måste minska denna siffra och vi måste motarbeta mobbningen i skolan men vi måste även minska mobbningen på sociala medier. Jag vet att det inte är att lätt att minska mobbningen på sociala medier eftersom där kan vem som helst skriva vad de vill anonymt och deras föräldrar vet inte vad de håller på med när de är på internet. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och vi måste hjälpas åt att minska mobbningen. Ett tips är att man börjar visa Morgans Mission, en serie som Morgan Alling har gjort tillsammans med Björn Johansson, mobbningsexpert som är mobbningsforskare vid Örebro Universitet och klass 8C på Norreportskolan som handlar om att motarbeta mobbning i skolan. I denna serie får vi se hur han hjälper klassen att ta tag i deras problem med mobbning i klassen och i skolan tillsammans med 8C men även att göra allmänheten medveten om mobbningen i skolan så att vi kan motarbeta den. Jag vet att mobbningen inte kommer att försvinna helt och hållet utan den kommer alltid att finnas där.

Jag vet hur känns att bli mobbad, enda sen jag föddes har jag varit större än alla andra och vi har bett om hjälp och vi har fått hjälp men det har inte hjälpt. Jag började på dagis och mina föräldrar fick höra att jag var för stor och att jag behövde gå ner i vikt vilket de redan visste. Det fortsatte även när jag började förskoleklass och då klippte jag även håret kort, då hade jag håret så kort att det slutade precis nedanför öronen. När jag hade så kort hår blev jag kallad för kille, jag minns en dag i augusti då jag och en kompis till mig skulle gå tillbaka till fritids efter att vi hade varit på fotbollsplanen bredvid skolan och vi går förbi dörren där man går in till träslöjden/syslöjden. När jag och min kompis går förbi står det 2 - 3 killar där och ropar ut: "Varför har du en kjol på dig? Du är ju en kille och killar har inte på sig kjolar, det är bara tjejer som har det."  Jag hade på mig en kjol, t-shirt och sandaler. 

Jag har även blivit kallad för kossa och gris pga att jag gick upp mer i vikt ju äldre jag blev men jag har även gått hos olika dietister, läkare och sjukgymnast för att få hjälp. Ett tag så gick jag faktist ner i vikt men jag fick ett återfall och gick upp i vikt igen och det har varit så fram och tillbaka i mitt liv.
Det är otroligt jobbigt psykiskt att bli mobbad eftersom självkänslan minskar och man mår dåligt. Jag mådde jätte dåligt över hur jag såg ut och var inte nöjd över mig själv. Jag började även att kalla mig själv för elaka saker, vilket fortfarande följer med mig. Jag mår fortfarnde inte bra över hur jag ser ut men jag har lärt mig att acceptera att det är så här jag ser ut och kan man inte acceptera det så behöver man inte vara min vän.

Nästa år har jag lovat mig själv att bli en bättre människa, jag ska börja redan nu att bättra mig men det kommer ta tid att bli bättre men det är värt ett försök.
Till alla föräldrar, visa era barn att ni bryr er dom och fråga hur de mår oavsett om de säger att de mer bra så kan de dölja att de mår dåligt. Fråga gärna fler gånger än bara 1 gång för att tillslut kommer de att prata med er.Till de som mobbar, snälla sluta mobba eftersom det skadar mer än vad ni tror. Det gör otroligt ont i en att bli mobbad och man mår jätte dåligt.Till de som blir mobbade, våga ta steget att säga ifrån och det finns hjälp. Våga be om hjälp när du blir mobbad för du ska inte behöva gå igenom det själv.Till de som bara står och inte gör något, våga ta steget att säga ifrån och hjälpa till för att tillslut så kommer mobbningen att minska om alla hjälps åt! Snälla våga ta steget och säg ifrån när ni inte vill mer eller när det inte är okej.
För ingen kan göra allt men alla kan göra något och tillslut kommer vi att minska mobbningen.

Så ser ni någon som är själv, gå fram och säg hej, eller fråga hur den personen mår för det räcker, tillslut kanske man kan fråga om personen vill följa med och hitta på något och det kan leda till att mobbningen minskar.

Blunda inte för mobbningen, hjälp till att motarbeta den!

Det var allt jag hade att skriva om idag!

Kram Emelie

Hej allihopa! Är det bra med er?
Jag har inte bloggat på ett tag då det är mycket med skolan, jag läser in matte,engelska,histora och naturkunskap på komvux och därför så hinner inte jag blogga så mycket eftersom det är läxor och prov som det måste pluggas till.
Men jag ska försöka bättra mig och jag skulle gärna vilja ha tips på vad jag kan skriva om här i bloggen, vad vi vill att jag ska skriva om.
 
För ungefär 1 vecka sen var jag i fotostudio och blev fotad av en som heter Peter och är en jätteduktig fotograf. Jag var med i en tävling där vinnaren vann en fotografering av honom och det var jag som vann. Min snälla och underbara vän Elvira hjälpte mig att fixa iordning håret och sminket till fotograferingen. Jag ville ha håret enkelt men ändå lockigt och i en liten uppsättning, sminket blev även enkelt och snyggt. Ni kommer inte få se det färdiga resultat än för att jag måste välja ut bilder som jag vill ha och sedan ska han redigera bilderna så den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men jag kommer att visa några bilder som Elvira tog med min mobil under tiden som vi var där.
 
    
 
Jag har fått lämna in mobil 2 gånger på 2 veckor för att stället där de fixar mobilen hittar inte vad som är problemet med mobilen men nu för andra gången hoppas jag att de ska kunna hitta det. För jag känner att samsung borde kunna sina telefoner och då borde de hitta felet i mobilen.Nu hoppas jag att de hittar det och att jag kan få tillbaka den snart igen för att den mobilen är mycket bättre än samsung galaxy s4.
 
Idag har inte gjort så mycket,jag följde med pappa och min lillasyster till Norlanders för att hon skulle lämna in sin Iphone för att det var något fel med den. Ikväll åker hela familjen till Skövde då jag och min lillayster ska spela en bowlingtävling som heter Junior Masters. Jag håller tummarna för att det ska gå bra för mig och henne, skulle gärna vilja komma till final någon gång men vi får se hur det går.
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, ska nog försöka plugga lite matte då jag har omprov i matte på tisdag, och jag hoppas att jag kan få jobba lite i veckan också. Jag jobbar som timvikarie på en förskola när jag inte är i skolan eller har bowling.
 
Det var allt jag hade att skriva om just nu! Kanske kommer upp ett inlägg senare om mobbning/näthat eller om det kommer upp imorgon, jag har inte riktigt bestämt mig än.
 
Ha en fortsatt bra dag allihopa och ta hand om varandra nu!
Kram Emelie