
Ingredienser:
ca 500gram sjömansbiff (gjort på nötkött)
2 morötter
1 gul lök
1 burk champinjoner
1 förpackning matlagningsgrädde
1 bit köttbuljong
Kött och grillkrydda
Sallt
Peppar
Cayenpeppar
Soja
4 portioner ris (står på förpackningen hur mycket man ska ha)
Gör så här:
Skala löken och morötterna och skär dom sedan i små bitar
Fräs löken i en stekpanna eller gryta (jag använder mig av gjutjärnsgryta) tills den är mjuk
Ha sedan i champinjonerna och fräs det under omrörning i några minuter
Skär sedan köttet i bitar eller i strimlor (beror på vad man tycker om)
Ha sedan ner dom i grytan och stek det tills det har fått färg
Ha sedan i morötterna och häll i matlagningsgrädde, vatten (beroende på hur mycket vätska man vill ha)
Ta sedan i köttbuljongen och smula sönder, ta även i de andra kryddorna
Ta sedan i sojan sist
Låt detta småkoka under lock i ca 30-40 minuter (tills köttet och morötterna är mjuka)
Fixa sedan riset och koka det eller om man vill ha potatis så kan man ta det.
Kommentera