Ingredienser:
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
150gram nötfärs (jag använder qournfärs)
½ msk olja
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad oregano
½ tsk chiliflakes
1/4 dl tomatpuré
250gram krossade tomater
1 ½ dl köttbuljong (vatten + köttbuljong)
200gram kidneybönor
1 burk vita bönor (står inte med i receptet men jag anväder det ändå)
 
Gör så här:
Skala och hacka löken, vitlöken, moroten och palsternackan
Stek färsen i omgångar i hälften av oljan i en het stekpanna till mörk brun färg.
Lägg den i en gryta eller en kastrull, fräs sedan löken, vitlöken, morötterna och palsternackan i resten av oljan
Tillsätt kryddorna och tomatpurén, låt det fräsa någon minut och lägg sedan i löken,vitlöken, morötterna och palsternackan i samma stekpanna
Tillsätt sedan krossade tomater och buljongen och låt det koka under lock på svag värme i 25 minuter
Häll sedan av kidneybönorna och låt dem rinna av
Ha sedan i dom och vita bönorna i stekpannan tillsammans med de andra ingredienserna
Ha sedan i kryddorna och smaka av tills det blir bra
Redo att serveras

2 kommentarer

Emelie

11 Apr 2018 17:07

Åh vad smarrigt det ser ut! Tack för receptet! :D <3

Svar: Det är jätte gott :)
Emelie Karlsson

Angelica Wåhlin

11 Apr 2018 18:11

Det är ju otroligt gott :D

Svar: Ja, jag kan bara hålla med :)
Emelie Karlsson

Kommentera

Publiceras ej